esos.gr
Home Επικοινωνία Ταυτότητα
Αρχική Σελίδα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γενικές Ειδήσεις
Ξένες Γλώσσες
Eυρωπαικά Προγράμματα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εξετάσεις
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Νόμοι
Πρ. Διατάγματα
Εγκύκλιοι
Υπουργικές αποφάσεις
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Ν.Σ.Κ.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
Νηπιαγωγείο-Δημοτικό
Σχολικοί Σύμβουλοι
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο-ΕΠΑΛ--ΕΠΑΣ
ΤΑΔ - ΕΤΑΔ
Μουσικά Σχολεία
ΕΛΜΕ
Παρατάξεις
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ
Πανεπιστήμια-ΤΕΙ
Ισοτιμίες
ΙΕΚ
Eιδικότητες
Οδηγός Σπουδών
Υποτροφίες
Aντιστοίχιση ειδικοτήτων
Επιλογή υποψηφίων
Πιστοποιητικά
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ενημέρωση
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
ΑΣΕΠ
Καθηγητές Πανεπιστημίων ΤΕΙ
Δάσκαλοι-καθηγητές
Υπάλληλοι
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ολες οι Προκηρύξεις
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
Μεταπτυχιακά
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Υποτροφίες
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιδιωτικά Σχολεία
Φροντιστήρια
Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
Σπουδές στο εξωτερικό
KΟΛΛΕΓΙΑ
Ενημέρωση
ΔΟΑΤΑΠ
Αναγνωρισμένα ΑΕΙ
Αναγνώριση πτυχίων
Δέκα κανόνες
Ποιοι αποφασίζουν
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
Μαθηματικά
Φυσική
Χημεία
Φιλολογία
Βιολογία
Αστρονομία
Γεωλογία
ΑΡΘΡΑ
Πολιτικών
Υπουργού Παιδείας
Πανεπιστημιακών
Καθηγητών,Δασκάλων
Συνεντεύξεις
Oμιλίες
ΚΑΛΗΜΕΡΑ κε ΥΠΟΥΡΓΕ
Γράμμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Μετατάξεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσεία
Κατάλογος Μουσείων της Ελλάδος
Περιφερειακά Θέτρα
Εθνικό Θέατρο
Εθνική Λυρική Σκηνή
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
EKΠ/ΚΗ ΡΑΔ/ΣΗ
Nέα
Πρόγραμμα
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
Δημόσιες Βιβλιοθήκες
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Κινητές Βιβλιοθήκες
Σχολικές Βιβλιοθήκες
Νομοθεσία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Tηλέφωνα ΥΠΕΠΘ
Yπηρεσίες Π.Ε.-Δ.Ε.
Ενώσεις Γονέων
Διευθύνσεις Π.Ε.-Δ.Ε
Yπηρεσίες Ανώτατης Εκπαίδευσης
ΧΡΗΣΙΜΑ
Θέατρα με έκπτωση
Ελεύθερη είσοδος
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Ινστιτούτα και Ιδρύματα
Πανεπιστήμια-ΤΕΙ
Υπουργεία
Συνδικαλιστικοί-Επιστημονικοί Φορείς
Εφημερίδες-Τηλεόραση0Ραδιόφωνο
Eκπαιδευτική Πύλη
ΒΟΥΛΗ
Ερωτήσεις Βουλευτών
Απαντήσεις σε ερωτήσεις Βουλευτών
ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία για Άνδρες
Υγεία για Γυναίκες
Υγεία για το Παιδί
Τελευταία Νέα
ΧΡΗΣΙΜΑ
Συνδέσεις
MΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ
Εγκύκλιοι
Μισθοί εκπαιδευτικών
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ
Νέος Κώδικας
Συντάξεις Εκπαιδευτικών
OIKONOMIA
Χρηστικές Ειδήσεις
ΒΙΒΛΙΑ
Νέα-Εκδηλώσεις
ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Ημερίδες-Εκδηλώσεις
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Χρηστικές Ειδήσεις
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χρηστικές Πληροφορίες
Home » ΕΙΔΗΣΕΙΣ » Γενικές Ειδήσεις » Διοργάνωση των επόμενων καλλιτεχνικών σχολικών αγώνων του 2008-2009
Εκτύπωσε άρθρο
Στείλτο με email

Διοργάνωση των επόμενων καλλιτεχνικών σχολικών αγώνων του 2008-2009

06/12/2008 16:18

Διοργάνωση των επόμενων καλλιτεχνικών σχολικών αγώνων του 2008-2009

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παντελή Σκλιά και του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη

 

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας πω, ότι το θέμα της σημερινής μας συνάντησης ήταν η διοργάνωση των επόμενων καλλιτεχνικών σχολικών αγώνων του 2008-2009.

Μετά από σύσκεψη που έγινε της νεοσυσταθείσας Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε κάποιες αλλαγές όσον αφορά και τη σύνθεση της ομάδος εργασίας, αλλά και το θεματικό περιεχόμενο των αγώνων αυτών.

            Πρώτα απ’ όλα θα πω, ότι είναι για μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά φέτος να δέχεται την πρότασή μας και να αναλαμβάνει Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Καλλιτεχνικών Αγώνων, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

            Είναι ένας καλλιτέχνης, ιδιαίτερα αγαπητός από τη νέα γενιά και ένας καλλιτέχνης που με τη δουλειά του μπορεί να εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα που ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση των νέων ανθρώπων και την όρεξή τους για δημιουργία και προκοπή.

            Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ένα τέτοιο μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας θέλουμε να εκπέμψουμε στα νέα παιδιά, δείχνοντας τους το δρόμο προς το αύριο και επενδύοντας πάνω τους. Γιατί όπως λέμε, και το πιστεύουμε βέβαια, ότι όλα είναι θέμα παιδείας.

            Η πρώτη, λοιπόν, καινοτομία είναι, ότι καθιερώνεται κάθε χρόνο μία προσωπικότητα από τα Γράμματα ή τις Τέχνες να είναι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής. Πέρυσι θυμίζω ότι είχαμε το Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Φέτος έχουμε το ίνδαλμα της νέας γενιάς τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που δέχτηκε την πρότασή μας.

            Η δεύτερη σημαντική καινοτομία φέτος είναι ότι τους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Σχολικούς Αγώνες τους διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και όχι το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

            Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς το χρόνο που πέρασε μας έδειξε με τις πρωτοβουλίες της ότι είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής και ότι με τη δουλειά της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων.

            Όταν τα Τοπικά Συμβούλια Νέων έχουν καταφέρει σήμερα να συστρατεύσουν στην προσπάθεια για αλλαγές στον τόπο μας πάνω από 100.000 νέους και όταν όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μιλούν στην ψυχή των νέων ανθρώπων και στο μυαλό τους, αυτό είναι μία επιτυχία.  Μια επιτυχία, η οποία πρέπει να επιβραβευτεί και πρέπει να δυναμώσει περαιτέρω.

            Γι’ αυτό και το Υπουργείο αναθέτει οργανωτικά την πρωτοβουλία του επισπεύδοντος στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

            Η θεματική των φετινών αγώνων έχει ως μήνυμα: «Η Παιδεία δυναμώνει τους Έλληνες. Η Παιδεία αλλάζει την Ελλάδα». Αυτό το μήνυμα θα είναι η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία θα αναπτυχθούν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε παλιά και νέα πεδία συναγωνισμού και μ’ αυτό ακριβώς το θέμα θα διεξαχθεί και διαγωνισμός έκθεσης μέσα στα σχολεία όλης της χώρας, για να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις αντιλήψεις τους πάνω σ’ αυτή την ιδέα την οποία εμείς ως αρμόδιο Υπουργείο πιστεύουμε.

            Μια άλλη καινοτομία των αγώνων είναι ότι διοργανώνονται πια αποκεντρωμένα. Επί 23 χρόνια οι αγώνες είχαν διοργανωθεί μονίμως στην Αθήνα. Θεωρούμε, ότι θα πρέπει την ευκαιρία συμμετοχής σ’ αυτό το νεανικό πανηγύρι να την δώσουμε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

            Έτσι, λοιπόν, πέρυσι τολμήσαμε για πρώτη φορά και οργανώσαμε τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε συμμετοχή 32.000 παιδιών στις θεματικές ενότητες που τότε συναγωνίζονταν, εκ των οποίων περίπου 2.500 μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους και με τους γονείς συμμετείχαν στους τελικούς στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας γιορτάζοντας ουσιαστικά τη δημιουργία της νέας γενιάς.

            Φέτος οι αγώνες θα διοργανωθούν στη Θράκη, επίκεντρο τους θα έχουν την πόλη της Κομοτηνής, αλλά ενδεχομένως να αναπτυχθούν και άλλες περιφερειακές δράσεις.

            Οι περιφερειακοί αγώνες θα γίνουν στις 13 Περιφέρειες της χώρας, στην Κύπρο και στην Ομογένεια, και στο τέλος θα έχουμε από 14-15 περίπου περιοχές συμμετοχή στους τελικούς αγώνες.

            Και βέβαια οι θεματικές ενότητες διαφοροποιούνται επί τη βάσει των αποφάσεων που είχαμε πάρει και πέρσι για να διευρύνουμε την γκάμα των θεματικών, στις οποίες οι νέοι θα συναγωνιστούν μεταξύ τους.

            Η πρώτη κατηγορία είναι τα Εικαστικά, όπου τα παιδιά θα ανταγωνιστούν στα ζητήματα ζωγραφικής, κόμικς και φωτογραφίας.

            Η δεύτερη κατηγορία είναι η Μουσική, όπου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην ευρωπαϊκή μουσική, στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και στο ελληνικό τραγούδι.

            Η τρίτη κατηγορία είναι το Θέατρο, όπου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο αρχαίο δράμα, στο σύγχρονο θέατρο, αλλά για πρώτη φορά και στο Ελληνικό Θέατρο Σκιών.

            Η τέταρτη κατηγορία είναι ο Χορός. Εκεί θα έχουμε και ελληνικό παραδοσιακό χορό και σύγχρονο χορό.

            Η πέμπτη κατηγορία που είναι επίσης εντελώς καινούργια και για πρώτη φορά διεξάγονται αγώνες σ’ αυτήν, είναι η κατηγορία της Ελληνικής Γλώσσας, όπου θα συναγωνιστούν στα θέματα πεζογραφίας, ποίησης και ρητορικής.

            Εκτιμώ, ότι αυτές οι κατηγορίες μπορούν να διευρυνθούν περαιτέρω του χρόνου, με το συναγωνισμό στα ζητήματα κινηματογράφου.

            Διαδικαστικά τώρα ήδη έχει βγει η Υπουργική Απόφαση, η οποία αναθέτει στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τους αγώνες και σήμερα ορίζεται με νέα Υπουργική Απόφαση η σύνθεση της Συντονιστικής και Οργανωτικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

            Στη συνέχεια ορίζονται οι συνθέσεις των Περιφερειακών Οργανωτικών Επιτροπών και οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες. Αυτό που έχει σημασία να πω είναι ότι στις Οργανωτικές και στις Κριτικές Επιτροπές εκτός από τη μέχρι τώρα σύνθεση, που αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε στην κατεύθυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας όχι μόνο τα παιδιά που είναι στο σχολείο, αλλά και τους νέους που είναι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

            Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθούν οι περιφερειακοί καλλιτεχνικοί αγώνες είναι από τις 15 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Την περίοδο εκείνη ενδεχομένως μαζί με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής να επισκεφτούμε και κάποιες περιφέρειες της χώρας, κάποια σχολεία στα οποία θα διεξάγονται οι αγώνες, για να στείλουμε και στην τοπική κοινωνία μ’ αυτό τον τρόπο το μήνυμα για τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, και έτσι να ενθαρρύνουμε και τα παιδιά να ασχοληθούν με όλα αυτά τα θεματικά πεδία.

            Οι τελικοί αγώνες, η Μαθητική Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης όπως λέγεται, θα γίνουν από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου στην πόλη της Κομοτηνής. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλοι οι επιτυχόντες από τις 13 Περιφέρειες, την Κύπρο και την Ομογένεια και θα παρουσιάσουν τις δουλειές για τις οποίες έχουν διακριθεί και έχουν βραβευτεί σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Οι αγώνες θα κλείσουν με κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες θα προΐσταται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

            Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τις υπηρεσίες του Υπουργείου, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τέλος τον Πρόεδρο, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την πολύ σημαντική προσπάθεια που ξεκινούν.

            Νομίζω ότι είναι σημαντική προτεραιότητα η σύνδεση της παιδείας με τον πολιτισμό. Πολιτισμός δεν είναι μόνο το να γνωρίσει η νέα γενιά την ταυτότητά της. Πολιτισμός είναι να ενθαρρυνθεί η δεξιότητα, το ταλέντο και η καινοτόμος δημιουργία του νέου ανθρώπου και εκεί ακριβώς αποσκοπούν οι αγώνες. Να βγάλουμε προς τα έξω τα ταλέντα τα οποία λειτουργούν μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, να τα αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε μέσω αυτών σε όλους τους νέους ανθρώπους τα σωστά μηνύματα.

            Και το φετινό μήνυμα είναι ένα μήνυμα το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος μας και το πιστεύουμε πραγματικά ότι ο η παιδεία δυναμώνει τους Έλληνες, η παιδεία μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα.

             

Μ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: Καταρχάς να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και τον κ. Υπουργό για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει, δίνοντάς μου την ευκαιρία να συμμετέχω στη Συντονιστική Επιτροπή των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων και να πω ότι αισθάνομαι μεγάλη χαρά γιατί θεωρώ ότι μέσα απ’ την ιδιότητά μου μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά και θετικά την προσπάθεια αυτή.

Οι Καλλιτεχνικοί Αγώνες ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη καλλιτεχνική σκέψη, δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να αποκτήσουν κριτική άποψη, να έχουν διεισδυτική ματιά και έτσι να αποκτήσουν γρήγορα έντονη προσωπικότητα. Και εγώ ξεκίνησα από παρόμοιους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες στην πατρίδα μου, την Κύπρο και ξέρω πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά από νωρίς να έρχονται σε επαφή με το αντικείμενό τους. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και νομίζω ότι τώρα μέσω του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνεται μια πολύ σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια.

Κύριε Υπουργέ να σας ευχαριστήσω και πάλι και εύχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω τέτοιο ρόλο. Ευχαριστώ.

Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι η καινοτομία, η νεωτερικότητα, η πρωτοτυπία, στοιχεία τα οποία συγκροτούν το πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης των Καλλιτεχνικών Αγώνων, απευθύνονται στις ικανότητες των μαθητριών και των μαθητών, στο ταλέντο, στη φαντασία, στη δημιουργικότητά τους και επιδιώκουμε τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής τους στις διαγωνιστικές διαδικασίες των Καλλιτεχνικών Αγώνων, έτσι ώστε τα σύγχρονα ποιοτικά στοιχεία, τα στοιχεία της σημερινής νέας γενιάς, να αναδειχθούν μέσα απ’ αυτές τις διαδικασίες και στο τέλος το αποτέλεσμα ως πολιτισμική αξία να είναι αναγνωρίσιμη, διακριτή και καλοδεχούμενη σαν ένα αποφασιστικό ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός στο χώρο του πολιτισμού από την νέα γενιά της πατρίδας μας.

Ευχαριστώ και εγώ τον κ. Χατζηγιάννη για την αποδοχή της πρότασης και είμαι σίγουρος ότι θα είναι άριστος στο ρόλο του και θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα της αποστολής. Και στο τέλος όλοι μαζί θα απολαύσουμε μια πανηγυρική εκδήλωση ως επιστέγασμα των όλων διαδικασιών.

Π. ΣΚΛΙΑΣ: Στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έχουμε ένα διπλό έργο να επιτελέσουμε. Το πρώτο συνδέεται με την άρτια διεξαγωγή των Αγώνων σε συνεργασία βεβαίως με τους άλλους φορείς οι οποίοι επίσης συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και οπωσδήποτε με τη συμβολή και τη συνέργεια του Προέδρου του, Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η δεύτερη δουλειά την οποία έχουμε να επιτελέσουμε είναι η σύνδεση των καλλιτεχνικών αγώνων με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι πολύ σημαντικό για μας το μήνυμα που πρέπει να περάσει στις τοπικές κοινωνίες. Η συμμετοχή των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, των φορέων νεολαίας, είναι βασικές καινοτομίες οι οποίες σε συνδυασμό με την παρουσία του Μιχάλη Χατζηγιάννη μας βοηθά ακόμα περισσότερο να περάσουμε το μήνυμα αυτό.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι και οι δύο δουλειές θα πραγματοποιηθούν με επιτυχία και η άρτια διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και η σύνδεση των αγώνων με την κοινωνία. Ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά άρθρα απο την κατηγορία Γενικές Ειδήσεις:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  Υγεία για Άνδρες
  Υγεία για Γυναίκες
  Υγεία για το Παιδί
  Τελευταία Νέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP 5
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία
Τι γράφει ένας συμμαθητής του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
Ο πρωθυπουργός κάλεσε εκτάκτως τον υπ. Παιδείας στο γραφείο του-
Oι γονείς για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου
« Ο Gregory νεκρός;»
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Τι εξοπλισμό πρέπει να έχουν τα εργασήρια Αγροτικών Μηχανημάτων και  Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου των  Σ.Ε.Κ.−Σ.Ε.
Τι εξοπλισμό πρέπει να έχουν τα εργασήρια Αγροτικών Μηχανημάτων και Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου των Σ.Ε.Κ.−Σ.Ε.
Home  |  Επικοινωνία  |  Ταυτότητα
Copyright © 2007 esos.gr