Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Α' Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης

«Μεγάλα» αντί «Τυπικά» μαθητικά Χριστούγεννα

για να χωρέσουν πολλά happenings

22-12-2006 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

Εκρίθη από κάποια Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων της Θεσσαλονίκης ότι το καταλληλότερο Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον για να γιορτάσουν οι μαθητές «την Γέννηση του Χριστού μας καθώς και τον ερχομό του Νέου Έτους», δεν είναι πλέον οι «τυπικές» ενδοσχολικές γιορτές, αλλά οι «μεγάλες» που γίνονται σε πλατείες. Μια τέτοια μεγάλη «εκδήλωση» είναι αυτή που μπορεί να περιλαμβάνει εκτός από τις «εκδηλώσεις» που γίνονται στα τυπικά Χριστούγεννα, και άλλες, όπως happenings με κλόουν & ταχυδακτυλουργούς, Bingo, μπαλόνια, αναψυκτικά, γλυκά και ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ.

Η κρίση του α΄ δημοτικού διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, ετέθη υπ’ όψιν των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων, ενεκρίθη και απεστάλη στα σχολεία. Στο σχετικό έγγραφο γινόταν μνεία για συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Με βΑση τις δηλΩσεις μπορεΙ κΑποιος να συμπερΑνει:

1. Η ενσάρκωση του Θεού δεν πουλάει αρκετά, συμφωνούν σ’ αυτό η Ιερά Μητρόπολις Θεσ/νίκης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί, νομαρχιακοί αντιπρόσωποι και οι γονείς.

2. The spirit of Melodorama & Interbiz, now alive at Christmas Eve.

 

ΠΩς παρουσιΑστηκε ως εΙδηση στην τοπικΗ τηλεΟραση:

Δημοσιογράφος: Εκατοντάδες μαθητές από τη Θεσσαλονίκη γιόρτασαν το πρωί τη Γέννηση του Χριστού σε μια ειδική γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους. Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα οι μαθητές διασκέδασαν με τους ζογκλέρ, πήραν πολλά δώρα και έψαλαν τα κάλαντα. Νεανικά μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης διασκέδασαν τους μαθητές δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη φάτνη και το καράβι με τα οποία έχει στολίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την πλατεία Αριστοτέλους. (Βίντεο 1,5ΜΒ)

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλ. Γονέων α΄ Δημοτ. Διαμερίσματος Θεσ/νίκης: Είπαμε σαν Ένωση Γονέων να προσφέρουμε μια εύθυμη νότα στα παιδιά της πόλης, να μαζέψουμε εδώ όλα τα σχολεία στην πλατεία Αριστοτέλους σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, να τα ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά» να τα μοιράσουμε κάποια δωράκια και κάποια γλυκά. Πιστεύω ότι είχαμε πολλή επιτυχία, πέρασαν πάρα πολλά παιδιά από δω, ανταποκρίθηκαν οι φορείς της πόλης και μέσα στα πλαίσια των ημερών να τα ευχηθούμε «καλή πρόοδο, υγεία, ευτυχία» σ’ αυτούς και στις οικογένειές τους και να τονίσουμε σαν γονείς ότι δεν είναι το Σχολείο μόνον το «μάθημα-μάθημα-μάθημα». Τα παιδιά πρέπει να διασκεδάσουν, πρέπει να χαρούν, πρέπει να χορέψουν. (Βίντεο 2,8ΜΒ)

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΙΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ»

         

             

..ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1 (0,7MB)                                             ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3 (1,6MB)

   ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2 (0,5MB)                                              ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 4 (2,7MB)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ:

1. Να απαιτήσουμε ταχυδακτυλουργούς & ζογκλέρ και για το Πάσχα.

2. Να ζητήσουμε την κατάργηση όλων των τυπικών μαθητικών γιορτών. Οι μαθητές όλης της Ελλάδας σε κάθε γιορτή να μαζεύονται στην πλατεία Συντάγματος. Οι 500 μαθητές που θα διακρίνονται (ψηφοφορία με SMS), να περνούν στον ημιτελικό του Παρισιού και από κει στον τελικό του Los Angeles.

3. Να απολογηθεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων γιατί α) δεν υπήρχε «πολύ μουσική», β) δεν πραγματοποιήθηκε το BINGO,  γ) δεν υπήρχε Χορωδία & Φιλαρμονική, δεν έγινε σοκολατοπόλεμος, ούτε κουραμπιεδοπόλεμος, ούτε δώρα χαμός!

Τα αρχεία βίντεο είναι κωδικοποιημένα με αλγόριθμο divx. Κατεβάστε τον, αν χρειάζεται.

Μουσική Παιδεία και Δημόσια Ιδιώτευση

Κεντρική θεματική σελίδα