"Αν σας επιτρέψει ο κ. Αναγνωστόπουλος..."

 

Παραδοσιακά το Μ.Σ.Θ. τελεί υπό βαθμολογική-εξεταστική κατάληψη το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Έτσι και φέτος, με μια μικρή διαφορά: Η προβλεπόμενη φύλαξη από άνδρες της ασφάλειας πλαισιώθηκε φέτος από υπεραγχωμένους καθηγητές που ρωτούσαν το ονοματεπώνυμο όποιου ήθελε να έχει πρόσβαση σε χώρους του σχολείου και συνόδευαν όποιον είχε κάποια εργασία στους χώρους αυτούς.

 

Οι καθηγητές που εφάρμοζαν τις οδηγίες που έλαβαν για έλεγχο αυστηρό, δήλωσαν σε μένα και σε 2 καθηγήτριες που βρέθηκαν σε αίθουσα-γραφείο του 1ου ορόφου ότι μπορούσαμε να παραμείνουμε εκεί υπό την επίβλεψή τους και μόνο για λίγα λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να πάρουμε άδεια από τον κ. Αναγνωστόπουλο.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα των Μουσικών Σχολείων έχουν επιλυθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην απαιτείται σ' αυτά η παρουσία του προσωπικού τους για υπηρεσιακά, οργανωτικά, παιδαγωγικά θέματα κάθε τέλος Ιουνίου, παρά μόνο το απόγευμα και για λίγο.

  • Φαίνεται ότι το Μ.Σ.Θ. θα πρέπει να λαμβάνει άδεια του βαθμολογικού-εξεταστικού κέντρου ακόμα και για την υποστήριξη των ιστοσελίδων του.
  • Φαίνεται ότι όταν ο σύλλογος του Μ.Σ.Θ. κάνει την συνεδρίασή του για έκδοση αποτελεσμάτων στις 23-6-08 το απόγευμα (αλήθεια πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα με τους ωρομίσθιους;) και... πολύ του είναι: τι θέλετε, να σας φέρω Παρασκευή; ήταν το σχόλιο του διευθυντή στη διαδικασία της ευχάριστης διευθέτησης των ανεπίσημων αργιών του Ιουνίου.
  • Φαίνεται ότι σ ένα σχολείο που στερείται διδακτικών χώρων, αίθουσες που παραμένουν ανενεργές επί χρόνια, καθίστανται άμεσα εκμεταλλεύσιμες για τις ανάγκες βαθμολογικού-εξεταστικού κέντρου..
  • Φαίνεται ότι η κυβερνητική παρέμβαση στο περσυνό επεισόδιο με την αναβαθμολόγηση των Αγγλικών που έγινε στον ίδιο χώρο, αποδίδει τώρα τους καρπούς της.

 

ΥΓ.1  Ένα κλιματιστικό μηχάνημα στην αίθουσα-γραφείο του 1ου ορόφου με τους υπολογιστές υποστήριξης της ιστοσελίδας του σχολείου, από πού θα το ζητήσουμε; Από εκεί που ήρθαν προχθές τα αντίστοιχα για τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα;

 

ΥΓ.2  Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπέρ ποιου θα καταθέσει ως μάρτυς στην ποινική εκδίκαση της «υπόθεσης των Αγγλικών 2007»;

 

ΥΓ.3 Μετά την «αναβάθμιση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής» που ως σήμερα δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, το ΥπΕΠΘ καλεί τα Σχολικά Συμβούλια των σχολείων να υποβάλλουν προτάσεις καινοτομίας ως τις 15 Οκτωβρίου. Βλέπετε σεις καμιά αντίφαση; (το τελευταίο έγγραφο, αν και εστάλη στο Μ.Σ.Θ., δεν φαίνεται επίσημα να αφορά τα Μουσικά Σχολεία. Άραγε αυτό έγινε εκ παραδρομής, από συνήθεια, ή μήπως συμπεριλαμβάνονται τα Μ.Σ. στην κατηγορία «ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ»;)

 

Στέργιος Ζυγούρας

23-6-2008