ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008
 

Εδώ ο ΑΣΕΠ, εκεί ο ΑΣΕΠ, πού είναι ο ΑΣΕΠ ;

 

Με την τακτική των αναβολών εμπαίζει το Υπουργείο Παιδείας χρόνια τώρα τους Αποφοίτους Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΠΕ 16.01) σχετικά με τον επικείμενο  διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους Μουσικούς.

Μετά  το 2001, έτος κατά το οποίο διεξήχθη ο πρώτος και τελευταίος διαγωνισμός για την ειδικότητά μας,  ο διαγωνισμός για τον  κλάδο συνεχώς εξαγγέλλεται και συνεχώς αναβάλλεται. Σύμφωνα με δηλώσεις του τότε υφυπουργού παιδείας Γ. Καλού, τον Απρίλιο του 2006, θα διεξαγόταν διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για αποφοίτους πανεπιστημιακών μουσικών ιδρυμάτων. Αντ’ αυτού την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκαν διορισμοί αποφοίτων ωδείων βάσει προϋπηρεσίας, που παράνομα αποκτήθηκε με τη μέθοδο της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης. Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε την κορύφωση της αναβολής του  πολύ-αναμενόμενου διαγωνισμού αφήνοντας εκτός Δημόσιας Εκπαίδευσης τους  αποφοίτους Πανεπιστημίων.

Ο  επικείμενος διαγωνισμός εξαγγέλθηκε το 2007, μετά από πολυετείς προσπάθειες για στοιχειώδη ισονομία με τους λοιπούς κλάδους των εκπαιδευτικών στους οποίους οι διαγωνισμοί διεξάγονται ως ορίζει ο νόμος, ανά διετία, με τη συμμετοχή αποκλειστικά αποφοίτων πανεπιστημιακών μουσικών ιδρυμάτων (σαν αντίβαρο στο διορισμό των 30μηνιτών αποφοίτων αδιαβάθμιστων ιδιωτικών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκε  το 2006).

Το ΦΕΚ με τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων και της ύλης του διαγωνισμού εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2007, ενώ εκκρεμούσαν οι Υπουργικές Αποφάσεις και οι ημερομηνίες διεξαγωγής από τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και των εμπλεκομένων με το διαγωνισμό υπουργείων.

Ένα χρόνο μετά, εν έτει 2008, σημειώνεται πρόοδος με την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, (ΦΕΚ 436Β/13-3-2008). Κι ενώ όλα έδειχναν να έχουν μπει στην τελική ευθεία για ένα διαγωνισμό  120 θέσεων, - με τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί διεξαγωγής του διαγωνισμού τον Ιούνιο να πληθαίνουν-, αντί το ΑΣΕΠ να αναζητά τις ημερομηνίες του διαγωνισμού, εφόσον «η προκήρυξη είναι έτοιμη από πέρυσι», μαθαίνουμε ότι η διαδικασία πάλι «κόλλησε».  Πού, πώς, γιατί, δεν έχουμε απαντήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας λέει αόριστα ότι γίνονται διορθώσεις και από το ΑΣΕΠ δεν δίνεται καμιά εξήγηση. Για  άλλη μια φορά καθυστερεί η προκήρυξη του διαγωνισμού.  Εάν συνεχιστεί η καθυστέρηση τότε ο διαγωνισμός δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προθεσμία του Ιουνίου και θα υπάρξει και νέα  αναβολή… ίσως επ’ αόριστον.

 Με αυτή την τακτική, εν τέλει το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει χρόνια τώρα τους εκατοντάδες αδιόριστους αποφοίτους Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΠΕ 16.01) τη στιγμή που υπάρχει αρκετά σημαντικός αριθμός κενών οργανικών θέσεων μουσικής στα δημόσια σχολεία. Όταν δε, αποφασίζει να στελεχώσει με εκπαιδευτικούς μερικά από αυτά τα κενά, προχωρά σε αυτή τη διαδικασία επιλέγοντας αδιαβάθμιστους ιδιώτες - επονομαζόμενους ΤΕ16.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μήπως για άλλη μια φορά είναι σκόπιμη η κωλυσιεργία των αρμόδιων φορέων για πλήρη παραγκωνισμό των Αποφοίτων Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, εξαιτίας εξυπηρέτησης διαφόρων  σκοπιμοτήτων, οι οποίες δε συνάδουν με τους νόμους αυτού του κράτους;

 

Η πρόεδρος                                                     Ο γραμματέας

Μαρία Ζησοπούλου                                        Γιώργος Λιάπης

 

 

Σύλλογος αποφοίτων ΤΜΣ Αθήνας